2018 Temmuz Ayından Yansımalar

Temmuz sıcaklarına bizim de katkımız olsun, ilk günler hareketlensin, canlansın  diye düşünmüş olmalılar ki; Mars ile Merkür karşılıklı geçip birbirlerini kışkırtmaya, rekabete hevesliler. Kova burcunda yer alan Mars; hedefi belli olmayan ani ve ateşli enerji yaratıcı, saldırgan, fazla aktif, sivri, keskin ve gözü kara cesaretli… Aslan burcundan transit yapan Merkür; hızlı, hareketli, zeki, meraklı, değişken, güvenilmez, bencil ve ortamları karıştırıcı…

Bu konumdaki etkileşimin yaratacağı enerji haliyle sakin ve sıradan olmayacaktır. Sabırsızlık, çabuk heyecanlanma, cin fikirlilik, tartışma hatta kavgalar, düşüncesizce davranma, iğneli sözler, iyi kötü demeden atılganlık, öfke kontrolünde yetersizlik ortalarda fazlasıyla görülecektir. Zihinsel enerji, yaratıcı zeka ve hareket artışı faydalı bir çıkış yolu bulamazsa bu kez tehlikeli ve zarar verebilecek dozajda kendini gösterebilir. Kısaca sonradan pişmanlık yaratabilecek durumların oluşmaması, yanlışları doğru kabul edip de hata yapmamak için daha dikkatli, sabırlı ve düşünceli olmakta fayda vardır. Özellikle sabit burçlar; Aslan, Akrep, Kova, Boğa lar ziyadesiyle kapsama alanındalar…

Karmaşık, çapraşık etkilerle başlayan günlere bir ışıltı vermeye çalışan (Güneş- Jüpiter- Neptün) Su üçgeni idrak genişliği, anlayış, hissediş hassasiyeti, düşünce rahatlığı, duygularda derinlik, iyimserlik, yüce gönüllülük yaratıcıdır. Eylemden ziyade, hassasiyet, rahatlama, duygu yönlü zenginlik, şans yakalama ve faydalanabilme, yeteneklerinin farkına varış, uyanış, yüksek idealler, ruhsal deneyimler yönünden verimlilik verir. Dini, gizemli, mistik ve sanatsal alanlarda merak yaratıcıdır. Negatif etkisi tembelliğe meyil, hayalcilik, mücadeleden kaçmayı tercihtir.

4 Temmuz da start alan bu etki 10 Temmuz a kadar Yengeç, Akrep ve Balıklar için değerlendirilmeğe değer. Madde ağırlığından uzaklaşıp renkli ve anlamlı uğraşılar, ihtiyaç olan duygu yönlü deneyimler  edinmek isteyenlere çok da iyi güzelllikler, fırsatlar sunabilir.

12- 13 Temmuz günlerinde Su ve Toprak yapılı burçlar için iyimserlik, sıcaklık, rahatlık, kolaylık, şans şöleni olabilecek etkiler var. Süpriz durumlar olabilir. Sıkıştığınız, zorlandığınız bazı durumlar yeni fırsatlarla sizi sevindirebilir. Üzerine dikkatlice eğilinen, gerçekten amaç edinilmiş işleri olanlar için işte şimdi tam zamanı. Daha rahat ilerleme, zorlanmadan neticeye varabilme fırsatı bulunabilir. Kısıtlanmış veya engelleri olan ilişkiler için de farklı çıkış yolları ile mutlu edebilecek sonuçlara varmak mümkün olabilir.

24 Temmuz dan sonraki birkaç gün sert etkiler var. Güneşin burç değiştirerek Aslan a transferi, eyleme geçmeğe hazırlanan Uranüs ve Mars a adeta  destek veriyor. Ay sonuna yaklaşırken bir de buna tuz biber misali Merkür’den “yeter artık çok  ileri gittim, biraz da geri” mesajı var.

Aslan burcunda 23 dereceye ilermiş bulunan Merkür’ün, sanki çok yorulmuş gibi yerinde sayması artık biliyoruz ki Rotar habercisi… 26 Temmuz – 19 Ağustos arasında rotar etkilerini görmek kaçınılmaz olsa da, tedbirimizi alıp, işlerimizi doğru planlar ve uyanık olursak varsın rotar hoşgelsin…..

Haberler henüz bitmedi ancak satırlar fazla uzamasın, okuyanı yormasın diye özet olarak, Temmuz-Ağustos döneminde duble Güneş ( 2 Güneş bir Ay) tutulması da var deyip satırların devamını Ağustos ayına bırakalım.

Allah bizleri zanlardan, hakikati göremeyip kendimizi aldatmaktan, çıkarcılık, hırs ve öfkeden korusun…. Sevgi daima yaşamımız olsun…

Nuran Tuncel
nurantuncel@gmail.com

Check Also

Joni Patry ile Haziran 2019 Vedik Astroloji Yorumu

HAZİRAN 2019 JONI PATRY İLE VEDİK ASTROLOJİ YORUMU      BÜYÜK DEĞİŞİM İŞTE BURADA!  Bugün ...