2018 NİSAN Astroloji Yorumu

Satürn – Pluton – Mars …….

Çok sık rastlanan bir durum değil. Mart ayı ortasında başlayan, esas yoğunluğunu Nisan ayında hissettirecek ve Mayıs ortalarına kadar da ben burdayım diyecek yüksek enerjili, güçlü potansiyele sahip üç önemli yıldız aynı burçta olursa…. üstelik bu burç Oğlak ise……

Sınırlayıcı, şekil verici ve bu şekil içinde koruyucu, tutucu, inatçı, kolay değişmeyen kimliği ile yıldızların eğitmeni SATÜRN, uzun süredir burada bulunan, yerini garantilemiş kökten değiştirici, tezatlara  yol açabilen sessiz ve derinden yavaş yavaş ama acımasız olmasıyla tanınan PLUTON, ani enerji yaratan, ben varım diye ortaya çıkıveren, savaştıran, kızıştıran, karıştıran, bazen sıcak bir volkan bazen gözü kara cengaver ve hep aksiyon yaratan karakterli MARS….. Bu üçlünün Oğlak burcunda olması ürkütücü, düşündürücü ve epey zorlayıcı olabilecektir. Kalıpların kırılması, şartlanmışlıkların terki, sağlam sanılan temellerin yıkılması, korkularla yüzleşme, yeni şartların oluşması söz konusudur.  Özellikle ayın ilk ve son haftalarına dikkat. Tetikçi Ay’ın devreye gireceği zamanlar da pek çok risk içerebilir. 21-22-27-28 Nisan günleri gibi…..

Tablo biraz sıkıcı gibi görünse de, ancak ben derim ki;

Ders almayı, farkında olmayı bilene, yeniden doğmak isteyene, savaş verip kazanmayı özleyene, dibe vurup da yılmadan dik durmayı, yükselmeyi, farklı bir çizgi yakalamayı başarmaya işte fırsat zamanı… Elbet kolay olmayacak ama zorluklar sabredeni güçlendirecek, olgunluk, dinginlik ve hayırlı neticelere eriştirecektir. Ve unutmamalı ki; ne ekersek onu biçmekteyiz, her şeyi kendimizde aramalıyız.

Uzun süredir pusuda yatan durumların artık görünür hale gelmesi, patlak vermesi, şiddetin artması, eskilerde yaşanmış sıkıcı durumların yeniden ortaya çıkması, yüzleşmekten korktuğumuz, bastırmaya, yok saymaya çalıştığımız birşeyler varsa artık kaçamayacağımız bir dönemdir. Sakin, dikkatli ve sabırlı olmayı öğrenen kazanır. Kesin amaca ulaşma, hükmetme, mutlak egemen olma dürtüsü sessizce tehlikeler içine çekebilir. Yönetim, idare, savunma, askeri, polisiye, siyasi, kurumsal, maddi ve doğa ile ilgili konularda riskler söz konusu olabilir.

Kişisel olarak etkileniş, bu üçlünün bulunduğu burç ve ev konumuna göre aktifleşir. Oğlak burcu için hem pozitif hem de negatif etkiler var. Yükselen Yay ve Oğlaklar için bu ay epey yoğun ve  yorucu olabilir. Yine bazı yükselen Oğlak ve Kova burçları içsel ve hissel anlamda zorlanabilirler. Koç, Yengeç ve Terazi burçları da sert etkiler almaya daha musaittir. Balık, Boğa, Başak ve Akrep burçları ise bu süreçten daha iyi beslenebilir, akıllı, güçlü, kararlı ve emin adımlarla ilerleme veya farkındalık yakalayabilme imkanını değerlendirebilirler.

Daima iyilikler, güzellikler, kolaylıklar içinde olmayı dilerim. Sağlık, afiyet ve hep sevgi ile kalın…..

Nuran TUNCEL (Astrolog)
nurantuncel@gmail.com

Check Also

Joni Patry ile Haziran 2019 Vedik Astroloji Yorumu

HAZİRAN 2019 JONI PATRY İLE VEDİK ASTROLOJİ YORUMU      BÜYÜK DEĞİŞİM İŞTE BURADA!  Bugün ...