2017 EYLÜL  AY ından Yansımalar

Rotar da olan Merkür Aslan burcuna kadar gerileyince  Mars ile karşılaşıyor. Koç burcunun sonlarındaki Uranüs de devreye girince güzel, güçlü, orijinal ve süprizli olabilecek bir yansıyış  doğuyor. Temelinde özgürlük,  dilediği yap, kimseye birşeye takılmadan cesur ol teması var. Seri, hızlı, pratik, yüksek enerjili, farklı ve görkemli fikirler, yaratılar, yapılmamışı yapabilme, denenmemişi deneme, duyulmamış yeni bir şeyler söyleyebilme cesaret ve güveni yaratabilecek, belki fark attırabilecek ancak çok da güvenilir ve devamlılığı olmayan bir etki.  Heyecanlı, şaşırtıcı, geçici hatta önce yükselten sonra hüsran yaratıcı da olabilir. Acele ve coşku ile atılacak bir adım çıkılmaz yollara vardırabilir. Önceden ele alınmış fakat tamamlanmamış, yarım kalmış konularda iyi netice almak adına faydalı olabilir. Elektronik, teknik, bilimsel konularda ses getirebilecek pratik uygulamalar yapılabilir.

Kısaca; şimdilik Merkürden fazla birşey beklemiyoruz. Dinlenmesi, toparlanması ve düzelmesi için 10 günlük bir zaman tanıyoruz. Sonrasında Eylül sonuna kadar kendi burcu Başak da tüm hareketliliği, kıvraklığı, becerileri ile hizmetinizde olacak. İşte şimdi ince işler, detaylar, hesabi meseleler, temizlik, sağlık, beslenme konuları, evcil hayvanlar, kazanç getirecek çalışmalar iyi bir mantık, düzen ve gerçekçilik içinde ele alınabilir. Günlük yaşamla ilgili konularda fayda sağlayacak özel bir yaratma gücü yakalamak da mümkündür. Başak, Akrep ve Oğlak burçları için elverişlidir. Balık ve Yaylar için biraz kafa karıştırıcı, soğuk bir etki verebilir.

Harekete hareket katmak, cesaretlendirmek, hız ve aktivite getirmek üzere 5 Eylül de Başak burcuna geçen Mars da ay sonuna kadar sizlerle. Özellikle ay ortalarında epey koşturmanız, hızlanmanız, fazladan çok çalışmanız gerekebilir. Çalışmayı seven sizler için iyi bir destek olsa da bunların yaratabileceği riskler olduğu da unutulmamalı. Acele, telaş ve dikkatsizlik bazı kazalara, tehlikeli durumlara veya karışıklıklara neden olabilir. Ruhsal anlamda sıkıntı, kendini baskı altında hissediş, duygularını ifade edemeyiş ve fazla yorgunluk hasta edebilir.  Rekabet ve yarışma isteği verebilir. Olumlu kullanılırsa ilerletir aksinde ise enerji boş yere tüketilmiş olur. Zorluklar yaratabilir ancak tehlikeli anlarda sogukkanlılk vererek durumu iyice inceletme sayesinde zararlardan korumayı da unutmaz.

İkili ilşkilerde, aşkda ise biraz hissizlik, soğukluk, duyguların katılaşması veya bastırılması gibi durumlar mümkündür. Düşünce ve mantık önde olacağından hissiyat gerileyebilir. Her şeyi fazla ciddiye alıp, didikleyiş sorunlar yaratabilir.

Ağustos ayının sonlarında nihayet düzelerek Yay burcundaki adımlarını hızlandırarak birkaç ay içinde terketmeyi düşünen Satürn, Yaylar üzerindeki kısıtlayıcı, daraltıcı, sabretmeyi, dirayeti öğretici etkisini henüz pek azaltmış sayılmaz. Belki de verdiği eğitimi test etmek için son bir yoklama yapması bile mümkündür. Özellikle Aralık ayının 12 sinden sonra doğmuş Yaylar ve Yükselen çizgisi 20 dereceden sonra başlayanlar için epey sabır ve dikkat gerektiren zamanlar olabilir. İkizler burcu için de zorlayıcıdır.

Arınma zamanıdır. Arındırarak form verir. Karşı durmak faydasızdır. Satürn eninde sonunda dediğine getirir. Kendine karşı dürüst olmak hataları kabul, eksikleri samimiyet ve tevazu içinde telafi etmeye uğraşmak gerekir. Şimdilerde sizi en çok yakan, olmasını veya olmamasını istediğiniz ne varsa, neyi ısrarla bırakmıyorsanız kırmanız gereken odur. Kendinize göre olan değil, gerçek gerçeği kabul etmeden, hayal kırıklığı pahasına da olsa bunu yaşamadan  selamet olmayacaktır.

Hayatı gülümseyerek yaşamak, her ne olursa olsun varoluş gayemizi unutmadan, geçici heveslere kapılmadan, uyanık, bilinçli, özgür ve mutlu kalabilmek  duamız  osun.

Mutlu olmak her istediğimizin olması, her şeyin daima yolunda gitmesi değil, elbet hakikatimiz olan Allah’ı bilerek, basiretle bakabilmenin keyfini  yaşayabilmektir.

Hac Bayramı hepimizin Bayramı olsun, dilerim. Sevgilerimle…….

@nurantuncel

Check Also

Joni Patry ile Haziran 2019 Vedik Astroloji Yorumu

HAZİRAN 2019 JONI PATRY İLE VEDİK ASTROLOJİ YORUMU      BÜYÜK DEĞİŞİM İŞTE BURADA!  Bugün ...