2018 ŞUBAT  AY’INDAN YANSIMALAR

 Uranüs ün lider Koç burcundan başı çektiği ve Tutulumun ardından Dolun halinin birinci gün enerjisi ile Aslan burcundan sevgi, ilişkiler ve bu konudaki düşünceleri taçlandırdığı AY etkisi ile Şubat ayına selam ediyoruz.

Akrep burcunda Jüpiter ile bulunduğu günlerde birçok konuda doruk noktalara çektiği ateşli enerjisi ile kah hızlandıran kah aşırtan kah taşırtan MARS artık yok. Şimdi daha mutlu olabileceği YAY BURCUNDA ve ayın tamamında keyfine diyecek yok. Hareketli, aktivitesi bol, heyecan ve adranalin seviyesi yüksek günler Yay lar için hiç de fena olmayacaktır. Zekada işleklik, yaratıcılıkda cesaret, atılım gücü bulurken istek ve yoğunlukla ele alacağınız işlerinizde kendinizi gösterebilmeniz de mümkündür. Ancak tavsiyemiz kararlık, sabır, dikkat ve azim yönünden kendinizi kontrol etmenizdir. Aksi halde heyecan ve zevkleri tadar ama netice alamayabilirsiniz. Bu arada bazı kaza, tehlikeli ve riskli durumlar, anlaşmazlık, çatışma veya kavga türü kargaşaların olması da mümkündür. Tansiyon yükselmeye başlayan ortamlardan uzak durulabilir.

Mars’ın sert ve riskli etkisinde kalacak burçlar İkizler, Balık ve Başak olurken, Kova, Koç, Aslan ve Teraziler bu ateşli, canlılık ve hızlılık verebilecek etkilerden daha avantajlı şekilde faydalanabilirler.

4 Şubat da Ay-Merkür- Mars üçgeni Terazi-Kova-Yay burçlarını elele verdirirken zeka, hareket ve duygu enerjilerinin rahat akışını ve kolaylaşmasını sağlayacaktır. Tetikleyici pozitif etkiler yaratarak denk gelecek kişilere imkanlar yaratıcı olabilir. Bu burçların daha ziyade ilk derecelerinde Ay, Güneş veya bir yıldızı olanlar için ekstra  artı bir durumdur.

Ocak ayı süresince, aynı burç da “OĞLAK” da bulunmalarına rağmen henüz birbirlerine pek yakınlaşmayı düşünmeyen Pluton ve Satürn kendi yollarında sakin, sessiz, derinden ilerisi için yeni yapılandırma planlarını tasarlıyor olabilirler.

3-7 Şubat arasında Jüpiter dostumuz sevgili Venüs’ü kare bakışıyla sert etkiliyor. Bu iki şans verici, iyi ve güzel karakterin sertliği olsa olsa durumları abartma, fazla ve gereksiz iyi niyetle, insancıl yaklaşım ya da fazla rahatlık ile boşlukta kalış olabilir. Doğruları görme ve doğruyu yapma zorlukları yaşatabilir. Maddi açıdan da hatalar yaptırabilir, savurganlık verebilir. Kova ve Akreplerin yanısıra Boğa ve Aslan burçlarının da dikkatli olmasını tavsiye ederiz.

Sonrasında bundan kaçan Venüs birkaç gün için,  Uranüs ile süprizler hazırlama adına heyecanlı, değişik, orijinal bazı güzel fırsatlar yaratabilir.

Venüs; 11 Şubat da ise gelip geçici heyecanlar yerine daha latiyf, sakin, keyifli ve anlamlı bir dünyaya konuk oluyor. Elbette Balık Burcuna…. 16-18 Şubat günleri Balık burcu ve elbette diğer su gurubu burçlar için renklilik ve bol hassasiyet verici, musavvire ve hayal gücünü öne çekici, romantiklik ve düş aleminde dolaşma gibi keyifler yaratabilir. Sanatçılar, yazarlar, müzikle uğraşanlar ve güzelliklerle hemhal olmak isteyenler için faydalı olabilir.

Ancak dikkat, arkadan bakan Mars kıskanıp da ortalığı kızıştırmasın. Duygular birden değişebilir,  vehim aradan başını uzatarak yanıltabilir, yanlış ve riskli durumlara çekebilir. Özellikle 14-21 Şubat arasına dikkat….!

Şubat ayı ortalarında genel bir hareketlilik var. Güzel teleşlar, canlı ve hareketli hayırlı olmasını dileyelim….

Ay tutulur da Güneş eksik kalır mı? Elbet hayır. 15 Şubat da Kova burcunda kısmı olarak tutulacak ve yine bizden gözlemlenmeyecek. Genel anlamda bazı yenilenmelere, süpriz gelişmelere, alternatif tıp, modern teknoloji, insanlığa faydalı çalışmalar, ileri ve çağdaş buluşlara yeni bir enerji verebilecektir. Ayrıca eskilerin yeniden yüceltilmesi, sıkıntı yaratabilecek durumların oluşması ve zorlayıcılık verebileceği de unutulmamalıdır.

18 Şubat günü Merkür ve Güneş peşpeşe bir teleşla Balık eşiğinden birlikte atlayarak yeni mekanlarına selam ediyor. İlk bir iki gün zihinsel bulanıklık hali yaratabilir ancak sonrasında daha açık bir görüşle yeni idealler yaratıcı olabilir. Hissiyat, anlayış, iletişim, konuşkanlık, çalışkanlık ve hareketlilik de verir. Gezmek, sanatsal, görsel, duysal veya yaratıcı etkinlikler yapmak için verimli zaman olabilir. Bundan en iyi faydalanabilecek burçlar Balık, Yengeç,Akrep ve Boğalar olacaktır. Başak, İkizler ve Yaylar için zorlayıcıdır. Konuşma ve davranışlarıyla kırıcı, kinayeci ve bencil olmamaya dikkat etmelerinde fayda vardır.

Sevgi, güzellikler, barış ve huzur dolu günlerde her şey gönlünüzce olsun… Esenlik ve selametle….

Sevgilerimle….

nurantuncel@gmail.com

Check Also

Joni Patry ile Haziran 2019 Vedik Astroloji Yorumu

HAZİRAN 2019 JONI PATRY İLE VEDİK ASTROLOJİ YORUMU      BÜYÜK DEĞİŞİM İŞTE BURADA!  Bugün ...