2018 Ağustos Ayı’ndan Yansımalar …

Geçtiğimiz ay son satırlarda sadece haber olarak bahsettiğim tutulumlara biraz daha değinmek gerekirse; 

Önemli bir konu olarak Astroloji de yer alan Ay ve Güneş tutulumlarını değerlendirmek, kesin ve net hükümlere varmak kolay değildir.  Etkiler günler öncesinde, aynı gün, sonrasında, altıay hatta bir sene içinde ortaya çıkabilir. Ancak kesin olarak söylenecek şey; tutulumların bir şekilde değişim tohumları attığı ve sıkıntı yaratabileceğidir. Güneş tutulumları üzücü olaylar, tabii afet, kaza, anormal ve beklenmedik durumlar, otoriteler, geçmişin canlanması, abartılması, yaşanmışlarla yüzleşme Ay tutulumları, heyecansal, duygusal kaynamalar, taşmalar, hastalık, eskilerin yok olması, kalıpların kırılması, krizler veya fırsatları çabuklaştırıcı etkilere sahiptir. Kimi, neyi nasıl etkileyeceği özel haritalardaki konum ve etkileşimlerle alakalıdır.

Bu dönemde duble Güneş tutulumu var. İki Güneş tutulumu arasında bir Ay tutulumu yaşanacak. İlki 13 Temmuz 06:00 civarında Yengeç burcunun 20 derecesinde meydana geldi ve Pluton ile zıtlık oluşturması yönünden dikkate değer. Kırılmalar, köklü değişimler, önemli iz bırakacak olaylar akla getirebilir.

27 Temmuz gece yarısına doğru Kova burcunda 4 derecede Tam Ay tutulumu oldu ve kendisine Mars eşlik etti… Karışıklıklar, beklenmeyen ve anormal şekillerde dışa vurumlar yaratabilir.

 İkinci Güneş Tutulumu Ağustos ayının 11.ci günü Aslan burcunun 18 derecesinde öğlen sularında gerçekleşiyor. Parçalı tarzıyla Kuzey Avrupadan gözlemlenecek. Ve rotarı devam eden Merkür ile etkileşimde.

Kova burcunda rotara devam eden Mars 14 Ağustos da geri adımlarını Oğlak burcuna atarak ay sonuna kadar kapı eşiğinde de olsa konuk oluyor. Niyeti kızıştırmak, karıştırmak, hızlandırmak olabilir….

Venüs ise özlemini dindirerek, sevinç ve mutlulukla 6 Ağustos da kendi burcuna kavuşuyor. Bir ay kadar Terazi burcunda kalacak olan Venüs ışıltısı, cazibesi, albenisi ve sevgisi ile güzellikler ön plana çıkarak dengeleyici, uyum sağlayıcı olabilir. Terazi, Kova ve İkizler burçları yanı sıra Yay ve Aslan burçları da bu pastadan pay alırlar. Kişisel, mesleki veya sosyal anlamda kolaylıklar ve şans yakalamaları, isteklerine erişmeleri mümkün. Koç, Oğlak ve Yengeçler için zevklere, lükse, uygunsuz ilişkilere ve kendini fazla beğenmeğe meyil oluşturabilir. Dikkat…!

19 Ağustos itibariyle düzelecek olan Merkür, Aslan burcunda yoluna devam ederken fikirsel, kelamsal ve hareketsel yönlerden canlı, taze enerjisini verecektir. Dikkat çekici, ışıltılı, yaratıcı olma zamanıdır. Aslan, Yay ve Koç burçları için harekete geçmek, üretmek ve ilerlemek daha kolay olur.

Tüm ay boyunca olumlu yumuşatıcı, iyileştirici ve yapıcı etkilerini sunmaya çalışan Jüpiter ve Neptün işbirliği umut verici. Hayalleri gerçekleştirmeğe, azimle idealler peşinden gitmeğe, mistik meraklara, yardımseverlik ve anlayışa destek olur. Ama hissiyata fazla daldırarak iyilikten zarar görmeğe de yol açabilir. Bu anlamda dengelere dikkat etmek gerekir. 

Yine ay boyunca geçerli bir haber; Rotarda olsalarda Uranüs ve Satürn arasındaki üçgen etkileşim güçlü, akılcı ve düzen sağlayıcı olacaktır. Bilimsel, teknik, elektronik, mühendislik, astroloji, uzay, idarecilik, grup organizasyonları ve büyük projelerle ilgilenmek için uygundur.

Ağustosun son haftasında Güneş-Uranüs-Satürn arasında oluşan büyük toprak üçgen etkileşimi ise yeni idealler peşine düşmek, bilimsel yetenekleri kullanmak, disiplinli, metodik, doğru ve aklı başında işler yapmak, kararlılık isteyenlere kolaylık ve fırsat yolları yaratıcıdır. Başarılı çıkışlar yakalamak için tavsiye edilir. Başak, Oğlak ve Boğalar için değerlendirilmesi faydalıdır. Su burçlarından faydalananlar da olabilir.

Tutulumlar olsa da, rotarlardan geçilse de sağlam durabilmek, olumlu veya olumsuz etkilere kapılmadan şuurlu, dirayetli, sabırlı ve hoşgörülü olabilmek dileklerimle. Daima sevgi ile…….

Nuran Tuncel
nurantuncel@gmail.com

Check Also

Geri Dönüşü Olmayan İnsan Ruhunun Ölümsüz Yolculuğu