DNA’mız Elektromanyetik olarak kendisini “ışınlayabilir” mi ?
DNA’mız Elektromanyetik olarak kendisini “ışınlayabilir” mi ? Bir araştırmacı bunun mümkün olduğunu söylüyor.
DNA Işınlanması
Nobel ödüllü Luc Montagnier, DNA’nın elektromanyetik sinyaller yayarak kendisinin “Hayalet DNA”sını oluşturduğu ve bunun enzimler tarafından alınarak başka bir yerde kopyalanabileceği bir olguyu bizlere açıklıyor. Bu esasında bir DNA ışınlanması, Montagnier…
2008 yılında Nobel ödülünü kazanan ve bu ödülü HIV ile AIDS arasındaki ortak ilgi, şüphecelik çalışmasındaki rolüyle paylaşan bilim adamının en son deneysel çalışmasına göre, DNA kendisini elektromanyetik sinyallerle uzaktaki hücrelere ışınlayabilir. Eğer sonuçlarının doğru olduğu kanıtlanırsa, modern kimyanın yeniden yapılanması gerekebilir. Fakat Montagnier’in meslektaşlarının büyük bir kısmı henüz ikna olmaktan uzak.
Montagnier’ın makalesi yayımlanmak için henüz kabul edilmediğinden deneyinin tam detayları şimdilik bilinmiyor. Fakat kendisi ve araştırmaya katılanlar tarafından bulgularının bir özeti mevcut. Özet olarak, iki tane test tüpü alıyorlar – Bir tanesinde 100 baz uzunluğunda bir DNA parçası bulunmakta ve diğerinde saf su bulunmakta – Ve bu tüpleri dünyanın doğal elektromanyetik alanından etkilenmeyecekleri şekilde izole ediyorlar. Deney tüpleri zayıf bir elektromanyetik alan üreten bakır bobinlerin içerisinde bulunmakta.
Bir kaç saat sonra iki deney tüpü de DNA kalıntılarının tespit edilebilmesi için polimer zincir reaksiyonundan geçiriliyor. – Bu süreç enzimlerin buldukları DNA’ların kopyalarını oluşturma süreci. Montagnier’e göre, bir tüpte sadece su olmasının gerekmesine rağmen, DNA her iki tüpte de bulunuyor.
Montagnier ve takımına göre; DNA kendi yapısını elektromanyetik sinyaller yayarak başka moleküllere taşıyor (Su gibi) Görünüşe göre DNA kendisini bir hücreden kopyasının mümkün olduğu bir başka hücreye yansıtabiliyor. Bu genetik materyalin kuantum ışınlanması gibi birşey, aslında çoklu seviyelerde ürkütücü bir kavram.
Doğal olarak bu bulgularla ilgili birçok şüpheci olgu var. Sonuçta gerçekten de oldukça radikal bir kavram: DNA kendisini olağan hücresel süreçler yerine “hayalet dizinlerle” kopyalıyor. Muhtemelen makale hakemli bir dergide yayımlandığında birçok detay daha ortaya çıkacaktır. Sonuçlar bağımsız birçok çalışmada tekrarlanacaktır ve bu biraz zaman alacaktır.
Çeviren: Rıdvan Yılmaz