Sarımsak

Dr Robert [Bob] C. Beck, DSc., Seattle, WA, USA, Mart 1996 ‘da the Whole Life Expo’da verdiği seminerden derlenmiştir.

Bob Beck, Alpha Metrics-Corporation adlı kurumu kurduktan ve Stanford Üniversitesi’nde sarımsak hakkında yapılacak çalışmaya destek verdikten sonra sarımsak hakkındaki verilerden bazılarını şöyle sıralamakta:

Sarımsak tüketildikten hemen sonra değil yavaş yavaş bizleri daha aptal yapmakta. Bunun kanıtı da sarımsağı tükettikten sonra beynin ECG yolu ile çekilen filminde gizli… Sarımsak toksik yani zehirli bir madde. Sarımsağın zehirli olmasını nedeni; sülfon hidroksil iyonu tıpkı dimetil sülfosit DMSO gibi beyin kan damarlarına nüfuz eden bir yüksek yaşam formları ve beyin hücreleri için belirgin bir zehirdir.
Buna ek olarak sarımsak, beyindeki sağ ve sol lop senkronizasyonunu bozmaktadır. Sarımsak çok nüfuz edici bir bitkidir.Öyle ki ayak toğunuza sürdüğünüz sarımsak kokusu bir süre sonra el bileklerinizden indirçıkmakta olduğunu deneyimleyebilirsiniz.

Dolayısıyla vücuda nüfuz edicidir. Ayrıca bahçede ya da tarımda zararlı böceklerden kurtulmak için bilindik ilaçlar yerine sarımsağı kullandığınız da aynı etkiyi yapmakta olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Ayrıca Dr. Bob Beck, 1980lerde yapmaktat olduğu sarımsağın beyin fonksiyonları üzerindeki zarar verici etkisini tespit ederken bir yandan da pek çok yoga ya da farklı

şekillerde medistasyon yapan felsefik gruplar içerisinde sarımsağın ve soğanın beyin üzerindeki zararlı etkisinden dolayı bu iki bitkiye karşı tedbir aldıklarını, çünkü bu iki bitkinin tüketilmesinin meditasyon çalışmalarını olumsuz etkilediğini de öğrenmiştir.

Kaynak
http://www.rense.com/general76/Dpi.htm

Check Also

Sinir Sistemi Nesiller Boyunca Bilgiyi Aktarabiliyor

Hemen hemen tüm ekolojik ortamlarda bulunan nematotlar(iplik kurdu), üzerinde en çok çalışma yapılan organizma modellerindendir. ...