Su Uyur.. Düşman Uyur.. DATA Uyumaz !

Dakikada Yüzbinden fazla  tweet atılıyor.
Facebook kullanıcıları: bir dakikada 684.478 adet içerik gönderiyor.
Online alışverişte, dakikada 272.070 $ harcama yapılıyor.
Bu rakam 1 Günde 391 Milyon Dolara karşılık geliyor.
Bir dakikada.. 571 Yeni web sitesi kurulup; Ingstram’da 3.600 tane yeni fotoğraf  UpLoad ediliyor..
Dakikada 204 milyondan fazla e-posta iletilip, YouTube’a 48 saatlik video yükleniyor.
Apple cihazlarda / aralıksız her dakika 47 Bin civarında aplikasyon download ediliyor.

dakikada

Ve bunlar gibi yüzlerce, binlerce platformlarda DATA marifetiyle; paralar kazanılıyor, videolar, filmler, müzikler oluşuyor..
PClerimizin – notbuklarımızın – padlerimizin .. fonlarımız.. androidlerimizin ekranlarında ve hoparlörlerinde !

DATA; kah mal / ürün olarak çıkıyor karşımıza.. parayla aldığımız, kah resim oluyor veya dosya-yazı  veya video.. çok hoşlandığımız.

Bazen ibretle bakıyoruz – bazen imrenerek.Bazen dünyanın öbür ucundaki bir ses olup.. bizi sevindiriyor veya üzüyor.Yada bir işarete bürünerek 36.000 km. yukarıdaki uyduya ayar veriyor, Marstaki uzay aracından – Hubble Teleskopundan görüntü iletiyor.

DATA; bir ve sıfırlardan ibaretse ?   Yani Bir Var ve Bir Yoksa ? Yoku – yani olmayanı çıkardığımızda; sadece bir an var kabul edilen bir nokta ise DATA ? Ayrıca; elektrik ve ışık yoluyla iletilen data’da; hiçbirşey bir yerden bir yere gitmeyip.. sadece titreşim yapıyorsa sonsuz sınırsız evrenin (uzayın) herhangi bir noktasında?

Fiziksel evrende dahil.. herşeyin kaynağı beş duyu vasıtasıyla beynimize iletilen dataların; transforme edilerek (dönüştürülme) çözümlenmesi ise bizlerin gördükleri duydukları dokundukları hissettikleri..

Sanal evreninde, fiziksel evreninde asıl kaynağı; her an canlı, yenilenen, uyumayan, evrenin her zerresinde var olan data olmuyor mu.. ??

alıntı: http://nedim-pala.blogspot.com/

Check Also

Süt ve Kazein Proteini Gerçeği: Süt Gerçekten Faydalı Mı?

https://bifazlasi.com/yillarca-yanlis-ogretilen-bir-yanlis-sut-ve-kaizen-gercegi/ Süt ürünleri proteini Kazein ve sağlığınız arasındaki rahatsız edici ilişki