Yaşam bir sistemse, bu sistem içerisinde “insan” adlı birimin yapısını anlamakla yaşadığımız sistemi ve o sistemin gerçeklerini çözmeye adım atmış olmaz mıyız?
“İnsan” adlı yapının genetik şifresine, yaşam koduna moleküler boyuttan bakıldığında; molekülün kenarlarının şeker ve fosfat, basamak şeklindeki yapısının da 4 maddeden (Adenin-A, Timin-T, Sitozin-C, Guanine-G. Kısaca ATCG) oluşmaktadır. Bu kodu oluşturan harfler- kimyasal maddeler insan vücudundaki her hücrede tekrarlanmaktadır. Ancak bu “ATCG” diye bilinen moleküllerin dizilimi değiştiğinde tüm organizma da değişim göstermektedir. Bu kod, varlığın yazılımını oluşturmaktadır. Öyle ki, bu kimyasal elementlerin ortaya koyduğu enerji, bir canlığa-yaşama dönüşmekte ve bu dönüşüm her hücrede kodlanarak, yaşamını sürdürmektedir.
Benim düşünceme göre, bu kodlamanın-4 elementin varyasyonları, o elementin kodunda taşıdığı bilginin ne şekilde ortaya çıkacağını belirler. Bizlerin birbirimizi farklı ve ayrı algılamamıza neden olan da bu dizilimdeki değişimlerdir. Ancak tek bir vücut olarak bakıldığında dizilim ne kadar farklı varyasyon gösterirse göstersin, o temel 4maddenin (ATCG) kendinden kendine oluşturduğu izdüşümlerden ibaret olduğudur ve ATCG dizilim dizisinin değişmesi, o organizmanın ötesindeki bir değişiklik değil, her an kendinden kendine yeni bir oluşumunun göstergesidir.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=302475
Yeni Ufuklar (New Horizons)
ayliner.blogspot.com