Kadınların çok konuştuğu iddasının yanlış olduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serkan Karaismailoğlu, “Kadınlar günde 16 bin 215, erkekler 15 bin 669 kelime kullanıyor” dedi.
Uludağ Üniversitesi’nde ‘NBeyin’ adlı programı ile ilgili öğrencilere konferans veren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serkan Karaismailoğlu, kadın ve erkek arasındaki çarpıcı özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Kadın ve erkeğin birbirini yeteri kadar tanımadığını anlatan Karaismailoğlu, beynin cinsiyetini olduğunu söyledi.
Beynin cinsiyetinin anne karnında maruz kalınan testesteronla oluştuğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Beynin iki yarım küresi eşit bir şekilde büyürse dişi beyin olur. Ama işin içine Y kromozomu girdiğinde sol yarım kürenin gelişimini geciktirir. Sol yarım kürenin gelişimi geciktikçe, beynin solu ile ilgili erkekte değişiklikler olmaya başlıyor” diye konuştu.
Karaismailoğlu, kadınların çok konuştuğunun yanlış bilgi olduğunu belirterek, “Erkeklerin az konuştuğunu düşünen varsa futbol programlarını izlesin. Kadınlarda işitme ve konuşma merkezleri daha gelişmiş. Kadınlar günde 16 bin 215, erkekler 15 bin 669 kelime kullanıyor” dedi.
Erkeklerin beyin yapısının işitmeye uygun olmadığını belirten Karaismailoğlu, “Sol yarım küre detaycı. Konuşma, işitme ve muhakeme solda daha baskındır. Erkekte solda gelişim geciktiği için işitme konusunda sıkıntılılar. Özellikle bir şey yaparken sizi çok kolay duyamaz. Televizyon izlerken bir şey söylediğinizde kafa sallar ama duymaz. Erkeğe bir şey anlatmak istiyorsanız, alın karşınıza kafasını tutun, mümkünse çok açık bir şey giymeyin” şeklinde konuştu.
ERKEKLER EMPATİ YAPAMAZ
Erkeklerin empati yapmakta zorlandığını belirten Karaismailoğlu, “Bir söz vardır. Ateşi kim keşfetti bilmiyoruz ama odunu kesin bir kadın keşfetti. Biz odun muyuz? Aksini söylemeyeceğim. Evet biz odunuz. Bunun bilimsel bir nedeni var. Erkekler empati yapamaz. Limbik sistem denilen bölümle ilgili. Erkek üzgün bir kadın gördüğünde bir miktar kendisi de üzülüyor ama onun için üzgün yüz olarak kalıyor. Kadınlar beni anlamıyor diye şikayet ediyor. Erkekler bu konuda suçlu değil. Sistem öyle işliyor. Erkekler duygusal empatiden hemen bilişsel empatiye geçiyor. Tek derdi kadının sorunu çözmek. Erkekler aslında iyi niyetli” dedi.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/883503-kadin-ile-erkek-arasindaki-en-buyuk-fark