Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik sinyaller !..

Bu konuda yapılan deneyler ve sonuçları şöyle:

Avusturalya’nın Melbourne şehrindeki The Swinburne University of Technology, Brain Science Institute’da Rodney Croft’un gerçekleştirdiği deneyde, cep telefonundan yayılan elektormanyetik akımın, insanın beyin dalgalarını değiştirip, değiştiremeyeceği incelenmiştir.

Dünyanın popüler cep telefonu markası olan Nokia 6110 ile yapılan deneyde, 120 sağlıklı erkek ve kadın deneklerin beyin dalga faaliyetleri izlenmiştir. Cep telefonundan yayılan dalgaların, insan beyninin karakteristik dalga yapısı olan “alfa” dalgası diye adlandırılan dalga yapının gücünün belirgin bir şekilde arttığı gözlemlenmiştir. Beynin yaydığı alfa dalgalar genel olarak, günlük performansımızı artıran, beyni stresten koruyan ve genellikle yaratıcı olmamızı sağlayan dalgalar olarak bilinmektedir.

Croft, beynin yaydığı alfa dalgalarının dışsal ve içsel girdileri düzenleyen dalgalar olduğunu belirtmekte ve bir kişinin “dış” diye adlandırılan dışsal dünyaya ait bilinç seyrinin içsele yöneldiğinde beyinin güçlü alfa dalgaları üretmekte olduğunu bildirmekte ve bu dalgaların da uykuya geçişte anahtar rolü sahip, insanın uyku ile uyanıklık arası durumundaki en huzur verici dalgalar olduğunu ekler. Croft, gerçekleştirdikleri deney sonrasındaki yaptığı açıklamada, bu çalışmanın en önemli yanının, beynin ana çalışma sistemi konusunun, beyin dalgalarının nasıl değiştirilebileceği ve yönlendirilebileceğinin bilim insanlarına ışık tutar nitelikte olduğunu ifade eder.

İkinci deney de ise, İngiltere’de bulunan Loughborough Universitesi Uyku Araştırma Merkezi’nde James Horne ve meslektaşları tarafından yapılan deney. Bu deney, oldukça yaygın kullanıma sahip ve popüler bir telefon modeli olan, Nokia 6310 markalı cep telefonu ve yeterince uyku uyumamış 1o sağlıklı kişi (bir önceki gece 6 saat uyku ile sınırlandırlmış olarak) ile gerçekleştirilmiştir.

Bu deneyde, telefonun açık, kapalı, beklemede, dinlemede, ya da konuşma durumunda olduğu sürelerde ve farklı gecelerde beynin yaydığı dalgalar 30 dakikalık aralıklarla incelenmiştir. Örneğin, telefon “konuşma”durumunda iken, beyin “delta” diye adlandırılan farklı bir beyin dalga yapısı sergilemekte ve bu titreşim azalma göstermekte ve bu durum telefon kapandıktan yaklaşık bir saat sonrasına kadar da o şekilde devam etmektedir.

Delta” olarak adlandırılan beyin dalgaları, uykuya dalışta ve uykunun en derin halinde beyin tarafından üretilmektedir. Ayrıca bilgileri dışında telefon çalışır halde bırakılan denekler, her ne kadar bir önceki gün uykusuz bırakılmış olsalar da uykuya dalmakta yaklaşık bir saat zorluk çekmişlerdir. Bu ikinci deneyden de ortaya çıkan, kişinin sadece telefonla konuşurken değil, telefon kapandıktan sonra uzun bir süre daha telefonun yaydığı dalgalardan hareketlerinin etkilenmesidir.
Bu makale
http://www.sciam.com/article.cfm?id=mind-control-by-cell&page=2 AylinER tarafından İngilizceden Türkçeye çevrilmiştir.

Yukarıdaki makalede insan tarafından yaratılan bir cihaz ve onun yaydığı manyetik dalgaların insan beyni üzerindeki etkileri ve dolayısyla davranışlara yansıması incelenmekte. Eğer insan yapısı bir cihaz insan beynin ürettiği dalgalar üzerinde bu kadar etkili olabiliyorsa, o zaman bir insanın diğer bir insan üzerindeki etkisini de düşünmek lazım!!…

Yeni Ufuklar (New Horizons)
ayliner.blogspot.com

AylinER – 08 Mayıs 2008

Check Also

Süt ve Kazein Proteini Gerçeği: Süt Gerçekten Faydalı Mı?

https://bifazlasi.com/yillarca-yanlis-ogretilen-bir-yanlis-sut-ve-kaizen-gercegi/ Süt ürünleri proteini Kazein ve sağlığınız arasındaki rahatsız edici ilişki