Beyin Dalgalarıyla Tanımlama

BİLİM İNSANLARI ARTIK BEYİN DALGALARINA GÖRE İNSANLARI TANIMLAYIP KİMLİKLERİNİ TESPİT EDEBİLİYORLAR – ÜSTELİK SONUÇLAR %100 DOĞRU

Araştırmacılar fark ettiler ki, her insan gelen uyarıcılara, kendilerine has imza atmış gibi farklı tepki veriyor. Buna “beyin izi” diyebiliriz. (parmak izi gibi) Bu izler, bir gün parmak izinin yerini alabilirler.

BEYİN İZLERİ

Bireyleri kolaylıkla tanımlamak için uzun süredir parmak izlerinden yararlanılmaktadır. Çünkü parmak izi kişiye özeldir ve kalıcıdır. Peki ya kişinin parmak izi çalınırsa ne olur? Bu her ne kadar kulağa uzak gelse de, birinin parmak izini almak kolaydır. Bunun için sadece kişinin tuttuğu bardağı elde etmeniz yeterlidir.

Tabi ki, mevcut izi değiştirmek için yeni bir parmak büyütemezsiniz. Bu demektir ki, parmak iziniz bir kez gittiyse sonsuza dek gitmiştir. Ama artık Birmingham Üniversitesi’nden araştırmacılar insanları tanımlayabilmek için çok daha etkili bir yöntem buldular.

İnsanlar uyarıcılara farklı tepkiler verdikleri için- mesela yemeklere, kelimelere ya da ünlü kişilere-bu demektir ki, insanların beyin dalgaları kendilerine bu uyarıcılar gösterildiğinde de değişik tepkiler verecektir. Mesela kendilerine  bir köpek resmi gösterildiğinde, hiç kimse aynı beyin dalgası tepkisini vermeyecektir.

Bu sonuçlar araştırmacıları, güvenlik ve kimlik tanımlama alanında konunun nasıl kullanılabileceğini sorgulamaya itti.  Kendilerine pizza, Anne Hathaway, tekne ve farklı kelimelerden oluşan 500 farklı obje gösterilen 50 deneğe elektroenselogram takıldı ve beyin dalgaları incelendi.

Sonuç ? Beyin aktivitelerinde, % 100 doğru bir sonuçla “Beyin izi” tanımlaması yapmaya yetecek çok önemli farklılıklar görüldü.

UYGULAMALAR

Gelecekte bu teknolojinin uygulanması muhtemelen cep telefonlarının kilidini açmak için olamyacaktır. Ama muhtemelen çok daha büyük teknolojilere hizmet edecektir. Bu çalışmanın arkasındaki ekip, sınırlı sayıda yetkili kişinin son derece yüksek güvenlik ihtiyacı duyduğu uygulama alanlarında kullanılmak üzere çok fazla olasılıklar oluşturuyorlar.

Beyin izleri bu gibi alanlarda çok daha etkili. Bireyin beyin biyometrisinin çalınmasının çok zor olduğu düşünülecek olursa, bu olasılık dışı durum gerçekleşse bile, kayıtlı kimlik kolaylıkla iptal edilip yeniden ayarlanabilir. Bu noktada, yetkili kişi yeni bir beyin izi yaratabilir.

Çeviren : Sıdıka ÖZEMRE
https://futurism.com/scientists-can-now-identify-individuals-based-brain-waves-100-accurate/

İLGİLİ

Nihâyet kişi, bulûğa erme denen östrojen ve androjen hormonlarının üst düzey faaliyete geçişiyle birlikte mesûliyet devresine girer. Bu, şu demektir. Beyin bu hormonların kimyasal etkisiyle birlikte yanlış zihinsel faaliyetlerini negatif yük olarak ruha kaydetmeye başlar!.. Yâni günâh olarak!.. Yâni, iki omuzundaki iki melek tarafından!.. Ayrıca gene bu beyin faaliyetleri pozitif ve negatif yük esasıyla ve her beynin kendine has ŞİFREsiyle boşluğa yayınlanır.

 Şayet 120. günde beyin cevheri oluşurken, burada bir devreyi açacak olan ışın (melek) beyne isabet etmiş ise, bu takdirde beyin bir tür antiçekim dalgasını ruha yükleyecek ve neticede, bu enerji ile «ruh» ya da «dalga beden» dünyanın manyetik çekim alanına karşı güç ile dünyadan ve cehennemden kendini kurtarıp cennete yâni sayısız yıldızların boyutsal derinliklerine gidebilecektir.

Aksine, beyinde bu devre açılmamış ve dolayısıyla da bu anti çekim dalgası «ruha» yüklenmemiş ise, bu defa o «ruh» da kendini dünyanın ve daha sonra da Güneşin yâni cehennemin manyetik çekim alanından kurtaramayacak ve neticede ebedî olarak orada kalacaktır!..

http://ahmedhulusi.org/tr/kitap/insan-ve-sirlari-1 (İnsanın Akibetinin Bilimsel İzahı)  (1986)

Check Also

Geri Dönüşü Olmayan İnsan Ruhunun Ölümsüz Yolculuğu