Yoksulluk beyni etkiliyor

Yoksul aile ortamında büyüyen çocukların beyninin bundan etkilendiği ve duygusal sorunlara yol açabileceği belirlendi.Ekran Alıntısı

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, düşük gelirli ailelerin çocuklarının, yetişkin olduğunda olumsuz duygulara farklı tepkiler verdiğini gösterdi.

Araştırmacılar, yarısı 9 yaşında yoksulluk deneyimi yaşamış 24 yaşındaki katılımcıların beyin görüntülerini inceledi.

Yoksul ortamda büyüyenlerin beyninin, korku ve diğer olumsuz duygularda rol oynayan amigdala bölgesinin daha aktif olduğu görüldü. Ayrıca bu kişilerin beyninin ön kısmındaki, olumsuz duyguların denetiminde rol oynayan prefrontal korteks bölümünün daha az aktif olduğu belirlendi.

Araştırmaya imza atanlardan Luan Phan, yoksulluğa bağlı olumsuz duyguların birçok risk faktörünün artmasına yol açtığının bilindiğini ancak çocukluktaki yoksulluk deneyiminin, özellikle duyguların düzenlenmesinde, beyin faaliyetini etkilediğinin ilk kez ortaya koyulduğunu vurguladı.

Araştırmanın sonuçları, “Proceedings of the National Academy of Sciences” dergisinin internet sitesinde yayımlandı.

Check Also

Süt ve Kazein Proteini Gerçeği: Süt Gerçekten Faydalı Mı?

https://bifazlasi.com/yillarca-yanlis-ogretilen-bir-yanlis-sut-ve-kaizen-gercegi/ Süt ürünleri proteini Kazein ve sağlığınız arasındaki rahatsız edici ilişki