Parazitler ve Mantar Hastalıkları

 

bakteri1

İnsan vücudu üzerinde yaşayan yaklaşık 120 trilyon mikrobiyel canlı olduğu düşünülüyor. Genellikle bakteri ve virüsler herkes tarafından bilinen mikrobiyel canlılardır.

Bedenimizi otel olarak kullanan diğer misafirlerden ( konakçılardan) haberdar mıyız ?

Parazitleri tanıyor muyuz?

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ÇÖKMESİ

parazit Parazitler, yaşam döngüsünün devamı için başka bir canlıya ihtiyaç duyarlar. Yaşayabilmeleri için bizi beslenme ve taşıma aracı olarak kullanırlar. Bağışıklık sistemini bloke edip vücudun parazitleri tanımasını engellerler. Hormonların ve nörosimitel maddelerin dillerini ve iletişim şekillerini taklit edip kolaylıkla bağışıklık sisteminden saklanabilirler. Konakcı canlının güçlü noktası, konağın ( insanın ) bedeninin zayıf olduğu yerdir. Amaçları doğrultusunda üreyip çoğalmayı hedeflerler. Üzerinde yaşadığı konağın ( insanın) hayatı parazitin hedefine ulaşıp ulaşamamasına bağlıdır. Bedenin kontrolönünü ele geçirdiği için Parazit, canlının yaşamını sonlandırıp devam ettirebilme gücüne sahiptir.

Vücut birçok bakteri ve virüs için antikor üretebilirken parazitlere karşı antikor üretememektedir. Bağışıklık sistemi zayıfladığı an yeniden parazitlerle yüzyüze gelinir .

Çevre kirliliği, yanlış beslenme, kimyasal ilaçlar, ağır metaller ve toksinler bağışıklık sistemini zayıflatarak parazitlere davetiye çıkarırlar. Bedenin antikor üretememesi sebebiyle laboratuvar testlerinde uzun süre ortaya çıkartılamamasına ve saklanmalarına neden olur.

ALERJİLER

Alerjiler ve gıda intoleransı parazitlerin oluşturduğu en sık rastlanan rahatsızlıklardandır. Vücut sıvılarının hedef noktaya ulaşmasına engellerler. Örneğin safra kesesi yolu, kulak kanalının tıkanması gibi…

lymeAyrıca parazitlerin kanserlere yol açabileceği bilinmektedir. Parazitler yalnız yaşamayı sevmeyen canlılardır. Kendilerine her zaman yeni bir oyun arkadaşı bulurlar. Bunlar, mantarlar, toksinler, ağır metaller, bakteriler ve virüslerdir. Örneğin LYME hastalığını oluşturan bakteri yanında yine ev arkadaşı olan parazit ve mantarlardır. Hastalığın tedavisinde mutlaka ortak bir metot kullanılmalıdır.

MANTARLAR

Genellikle solunum yolu, yiyecekler, deri teması, ilaçlar, cinsel temas ve tükürük yoluyla bedenimize bulaşırlar. Mantarlar da vücutta kendi yaşam alanlarını kurarlar ve toksinleri ile hastalıklara neden olurlar.

PARAZİT VE MANTARLARIN EN SIK RASTLANAN SEMPTOMLARI 

* Yorgunluk hissi parazit2
* Ani terleme ve üşüme
* Gıda alerjileri
* Deri hastalıkları
* Kulak içi kaşıntısı
* Beyin ve vücut koordinasyonunun bozulması
* Organ fonksiyonlarının şaşırması
* Eklem ağrı ve problemleri
* Deprosyon
* Kronik idrar yolu iltihapları
* Astım
* Çölyak, crohn hastalığı
* Mide Ülserine bağlı B 12 eksikliği
* Diş Eti problemleri
* Saç dökülmesi
* Hormon bozuklukları
* Sinir Sistemi rahatsızlıkları Vb…
* Vajinal Enfeksiyon 

Aylin Civelek
Heilpraktikerin, Alternatif Tıp Uzmanı
Kirclengern, Almanya

Check Also

Sinir Sistemi Nesiller Boyunca Bilgiyi Aktarabiliyor

Hemen hemen tüm ekolojik ortamlarda bulunan nematotlar(iplik kurdu), üzerinde en çok çalışma yapılan organizma modellerindendir. ...