İrade Gücünüzü Kullanarak Sorunlarınızın Üstesinden Gelin

İrade Gücünüzü Kullanarak Sorunlarınızın Üstesinden Gelin: Kendinizi Daha Sağlıklı ve Mutlu Hayal Edebilirsiniz

Olumlu bir zihin yapısı sadece düşünsel bir şey değildir. Daha zinde, zayıf, enerjik ve daha az stresli olmanızı sağlayacak fiziksel değişiklikleri tetikleyebilir.

Zihinlerimiz gerçekliği sadece gözlemleyen pasif gözlemciler değildir; aslında gerçekliği değiştirirler. “Yarın algılayacağımız gerçeklik kısmen bugünkü zihin yapımızın ürünüdür.” Alia Crum, bu yıl İsviçre Davos’taki Dünya Ekonomik Forum’unda küresel gidişatı belirleyen kişilere bu cümleyi söyledi. Bu sizlere Yeni Çağ saçmalığı gibi gelebilir. Ama Kaliforniya Stanford Üniversitesi’nde Zihin ve Beden Laboratuarı başkanı olan Alia Crum iddialarını, zihnimizin sağlığımız ve huzurumuz üzerindeki gizemli etkilerini gösteren sağlam kanıtlarla destekleyebilir.

Crum’ın öncü araştırması, çocukluğunda jimnastik ve buz pateni yaptığı zamanlardaki deneyimlerine dayanıyor. Crum: “Bir günden sonraki güne aynı fiziki yapıda olabilirsiniz ama düşünce yapınızın performansınız ve fizyolojik yetenekleriniz üzerinde çok önemli etkileri bulunmaktadır.” Crum bunun nedenini çok merak ettiğini söylüyor. Daha sonra psikoloji öğrencisiyken, plasebo etkisini öğrenir ve “ah işte bu” diye düşünür: eğer beklentilerimiz bir ilacın etkinliğini artırabiliyorsa, belki başka durumlarda da benzer sonuçlar elde edilebilir.

Crum ve arkadaşları bu fikir üzerinde yoğunlaşarak, düşüncelerimizin kilomuzu, formumuzu, uyku düzenimizi, stres seviyemizi ve hatta ne kadar sağlıklı yaşlandığımızı bile etkileyebileceğini fark ettiler. Sonuç olarak, iki kişi aynı genlere ve yaşam biçimine sahipken, sadece farklı düşüncelere sahip olmalarından dolayı, birinin diğerinden daha sağlıklı olabileceğini bildirdiler.

Çeviren : Sıdıka ÖZEMRE
https://www.newscientist.com/article/mg23931920-600-mind-over-matter-you-really-can-think-yourself-healthier-and-happier/

Check Also

Geri Dönüşü Olmayan İnsan Ruhunun Ölümsüz Yolculuğu