Otomatik Pilotta Çalışan Beyin

Japon Nörologlar açıklıyor: Brezilya’nın Süperstar Futbolcusu Neymar’ın otomatik pilotta çalışan beyni.

Japon Nörologlar, Breziyalı süperstar Neymar’ın rakiplerini dans eder çalımlarla geçerkenki  beyin aktivitesinin, amatör oyuncuların seviyesinden %10 daha az olduğunu ortaya neymaratik açıkardılar.

Neymar’ın bu yılın Şubat ayında yapılan beyin taramalarında, ayağını hareket ettirdiğinde ve Barselon’lı forvet oyuncusuna sihirli bir şekilde olağandışı doğallıkta yöneldiğinde, beyninde çok az bir serebral korteks işlevi gözlemlendi.

AFP’ye Cuma günü verdiği demeçte araştırmacı Eiichi Naito şunları söylüyor: “Neymar’ın beyin aktivitesini taradık ve sonuçta onun beyin aktivitesinin amatör bir oyuncunkine göre %10 daha az olduğu gördük. Buna yaptığı  idman tarzının yanında genetik de bir faktör olabilir.

Sonuçlar, 22 yaşındaki Neymar’a ve pek çok Barselona’lı sporcuya bu yılın Şubat ayında yapılan bir dizi motor beceri testi neticesinde İsviçre dergisi olan Frontiers in Human Neruoscience’da yayınlanmıştır.

3 İspanyol ikinci lig futbol oyuncusu ve 2 üst seviye yüzücü de aynı teste tabî tutulmuşlardır.

Araştırmacı Eiichi Naito raporunda, Neymar’ın futbol beyninin, ayak hareketleri  yaptığı sırada  motor-kortikal bölgesinin çok az, limitli bir nöral kaynağı  kullandığını tespit ettilerini neymar2 dile getiriyor.

Brezilyalı frovet oyuncusu Neymar ve Meksikalı savunma oyuncusu Rafael Marquez, 17 haizran 2014 de oynana Dünya Kupası maçı sırasında Meksika kalecisi Guillermo Ochoa’nın önünde topa sıçrarlarken…

Neymar’ın Barselona takım arkadaşlarından Lionel Messi ya da Real Madrid’li Cristiano Ronaldo’nun da atın test sonuçlarına sahip olup olamacağı sorulduğunda, Naito şöyle cevap veriyor: “Onların ayak hakimiyetleri ve teknikleri göz önüne alındığında, her ikisinin de beyin aktivitelerinin benzer seviyede olabilirler.”

Naito, Japon gazetesi olan Mainichi Shimbun’a şunları söylüyor: “Azalmış, indirilmiş beyin aktivitesi demek, futbolcunun bir kerede pek çok karmaşık hareketi ortaya koyabilmesini sağlaması demek.Biz bu azalmış beyin aktivitesinin, o futbolcuya, ayağını  daha az titremesine neden olduğunu ve daha az yalpalama yaptırdığını düşünüyoruz.”

Yakın bir zaman önce biten Dünya Kupasında Neymar,ev sahibi takımın bir üyesi olarak Dünya Kupasında başarıyı yakalama konusuna kendisinin de katkıda bulunacağı umudunu taşıyordu.Ancak,Kolombiya’nın 2-1 yenildiği Brezilya-Kolombiya maçında, omurundan sakatlanan Neymar gözyaşlarına boğuldu.

Bu turnuvada 4 gol atan Brezilya, Neymar gibi bir “uğurutılsımı” olmadan yarı finalde Almanya’dan yediği 7 gol ile şu ana kadarki aldığı en aşağılayıcı yenilgiye de imzasını attı.

Çeviren: AylinER

http://m.medicalxpress.com/news/2014-07-neymar-brain-auto-pilot-japan.html

Check Also

Geri Dönüşü Olmayan İnsan Ruhunun Ölümsüz Yolculuğu