NSA, Latin Amerikan Görüşmelerinin % 98’ini Dinliyor

nsa

Wikileaks muhbir portalını kuran kişi olan Julian Assange geçtiğimiz Salı günü: “ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Güney Amerika kıtasındaki iletişimlerin neredeyse tamamını dinliyor”dedi.

nsa2

Moskova( Sputnik)- Site hafta sonu boyunca sahibi bilinmeyen belgeler sızdırdı. Bu belgeler, NSA’in, 29 adet Brezilyalı yüksek seviye hükümet ve ekonomi yetkililerinin telefonlarını dinlediğini iddia ediyor.

2013 yılında Brezilya Başkanı Dilma Roussef’in görüşmelerinin de benzer şekilde dinlendiği ortaya çıkmıştı. 29 kişiyle ilgili yeni dinlemelerin ortaya çıkması, ikili ilişkilerde anlaşmazlığa yol açtı.

Assange, Şili’nin El Mostrador yayınına verdiği bir röportajda “Amerika’dan dünyaya yayılırken, Latin Amerikan görüşmelerinin % 98’i NSA tarafından dinleniyor”dedi. nsa3

Assange, internet devleri Google ve Facebook’un da NSA’ya veri toplama ağ programlarıyla yardım ettiğinin altını çizdi.

Fiziksel olarak ABD’deler ve bu yüzden topladıkları bilgileri teslim etmeleri konusunda onları zorlayan ceza kanunları olan, oranın adli yargılamasına tabiler.”

Küresel bir ölçekte, Wikileaks’in arkasındaki beyin, bu şirketlerden ikisinin de ‘finansal olarak dünyaya ait bilgileri toplamayı durdurma konusunda istekli değiller’ diyerek yakındı. Yakın zamanda ifşaa edilen gizli görüşmeler, NSA’in Brezilya yetkililerinin yanı sıra Fransa ve Almanya üzerine yaptığı izlemeleri de ilgilendiriyor.

Çeviren : Sıdıka ÖZEMRE
http://m.sputniknews.com/latam/20150707/1024328990.html?utm_source=t.co%2FX5k2jrFVUG&utm_medium=short_url&utm_content=zb3&utm_campaign=URL_shortening

Check Also

Geri Dönüşü Olmayan İnsan Ruhunun Ölümsüz Yolculuğu