Komada Fransızca’yı hatırladı

İngiltere’de kaza geçirip komaya giren bir berber, yoğun bakımdan çıktığında anadili gibi Fransızca konuşmaya başladı. Kendisinin Hollywood yıldızı Mathew McConaughey olduğunu iddia etti.

komada2

25 Yaşındaki berber Rory Curtis’in hayatı 2012’de bir araba kazasıyla tamamen değişti. 6 Aracın karıştığı zincirleme kazada yaralanan Curtis, enkazdan 40 dakikada çıkarılabildi. Sağlık görevlileri genç berberi hayatta tutmak için zamanla yarışıyordu. Curtis hastaneye yetiştirildi. Hemen yopun bakıma alındı. Beyin sarsıntısı geçiren Curtis 6 gün komada kaldı. Uyandığında kendisinin Hollywood yıldızı Mathew McConaughey olduğunu iddia etti. Ayrıca anadili gibi Fransızca konuşmaya başladı. Curtis’in ailesin en son lisede Fransızca dersi almıştı. 9 yıldır Fransızca konşmuyordu.

‘Fransız mısınız?’

Curtis, “Nasıl olduğunu açıklayamıyorum. Gerçekten inanılmaz. Ziyarete gelip gidenelri hatırlamıyorum ama ailem Afrika kökenli bir hemşireyle Fransızca konuştuğumu söyledi. Annem ve babam şok olmuşlar. Hatta hemşire bizim Fransız kökenli olduğumuzu düşünmüş” dedi.

Curtis kendisini nasıl Matthew McConaughey sandığını ise “Kafamda ben Matthew McConaughey’dim. Ama tuvalete gidip aynaya baktığımda şok geçirdim. Çünkü ona benzemiyordum. Sonra yavaş yavaş onun bir aktör olduğu zihnime oturdu” sözleriyle anlattı. Curtis, kendisini McConaughey sanmasa da Fransızcayı hâlâ konuşuyor.

Genç berber, İngiliz Sağlık ve Cerrahi Araştırma merkezinde deneysel ilaçlarla iyileştirilmişti. Burada aynı ilaçlarla tedavi edilen ikinci kişi olmuştu.

Check Also

Süt ve Kazein Proteini Gerçeği: Süt Gerçekten Faydalı Mı?

https://bifazlasi.com/yillarca-yanlis-ogretilen-bir-yanlis-sut-ve-kaizen-gercegi/ Süt ürünleri proteini Kazein ve sağlığınız arasındaki rahatsız edici ilişki