Hadis – Bilgi – İşaret : Kader

Ben, Abdullah İbni ÖMER`den şöyle işittim: Rasûlullah (salla`llâhu aleyhi ve sellem) buyurdu;
«HER ŞEY KADER İLEDİR!.. Hattâ, âcizlik ile zekâ ve beceriklilik bile!..»

– Ya Rasûlullah (salla`llâhu aleyhi ve sellem) sanki şimdi yaratılmışız gibi bize dinimizi açıkla!..
Bugün yaptığımız işler önceden takdir edilmiş ve yazılmış işler midir, yoksa vukûundan sonra mı bize takdir edilmişlerdir?

Rasûlullah (salla`llâhu aleyhi ve sellem):
– Hayır, bilakis, yaptığınız işler önceden takdir edilmiş ve yazılmış olan işlerdir!… buyurdu.
– Şu halde iş yapmanın ve çalışmanın ne önemi var? diye sordu.

Rasûlullah s.a.v:
– Hayır iş yapan, kendi işine hazırlanır!… buyurdu. (Müslim, Tırmizî)

Kilo doğmadan beyine işleniyor !

http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/15477335.asp?gid=373

Aynı şekilde beslenen iki kişiden biri git gide kilo alırken diğerinin formunu korumasının nedenini araştıran Amerikalı bilim adamları, bebeğin kilolu olup olmayacağının daha doğmadan önce gelişmekte olan beyninde belirlendiğini ortaya koydu.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, ABD‘deki Yale Üniversitesi Tıp Fakültesinden bir grup bilim adamı, fareler üzerinde yaptıkları testlerde, yüksek kalorili bir beslenme programının ardından obezleşen hayvanların beyinlerinin beslenme merkezinin zaten olduğunu gözlemledi.

Doyma noktasına ulaşıldığında işaret vermesi gereken nöronların bu gruptaki farelerde daha “tembel” olduğunu, çünkü diğer hücreler tarafından baskılandığını gören bilim adamları, çok kalori almalarına karşın zayıf kalan grupta ise bu nöronların çok aktif olduğunu tespit etti.

Araştırmanın, şişmanlarla zayıflar arasındaki farkın insanın iradesinden çok gelişimi sırasında beyinde oluşan bağlantılar olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen bilim adamlarına göre, elde edilen veriler, bazı insanların fazla kilolarından kurtulmak niye daha çok çabalaması gerektiği konusunu da açıklığa kavuşturuyor.

Check Also

Süt ve Kazein Proteini Gerçeği: Süt Gerçekten Faydalı Mı?

https://bifazlasi.com/yillarca-yanlis-ogretilen-bir-yanlis-sut-ve-kaizen-gercegi/ Süt ürünleri proteini Kazein ve sağlığınız arasındaki rahatsız edici ilişki