Cevizin faydaları saymakla bitmiyor.

İçerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihinsel fonksiyonların işlevselliğini artıran ceviz, egzama hastalığından Alzheimer’a kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor.

Ekran AlıntısıÇocukların zeka gelişimine de fayda sağlayan ceviz, kalp atışını düzenliyor. Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önleyerek, erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engelliyor. Omega 3 yağ oranı düşük çocuklarda oluşan hiperaktif ve davranış bozuklarını da düzenleyen ceviz, omega 3 bakımından oldukça zengin bir vitamine sahip. Ceviz, antioksidan özelliği ile sinir sistemine zarar veren Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların ilerlemesini de yavaşlatıyor.

 

 Gaziantep‘te 11 yıldan bu yana kuruyemişçilik mesleği ile uğraştığını belirten Zeynel Abidin Karaoğlu, “Ceviz, kabuklu kuruyemişler içerisinde içerdiği yağ asitleri bakımından E vitamininden kat kat daha üstün bir yapıya sahiptir. Ceviz omega 3 bakımından zengin olduğu için çocukların zeka gelişimine faydası çoktur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını ayarlar. Kanın pıhtılaşma durumunda ceviz tüketildiği zaman, kan pıhtılaşmasını önler. Ceviz beyin damarlarına da faydalıdır” dedi

‘Bütün faydalı ürünler gibi cevizi de fazla tüketmemek gerekir’ diyen Karaoğlu, “Ceviz günde en fazla 3 veya 4 tane yenildiği zaman faydasını gösterir. Çünkü belli bir tüketim miktarını aştığın zaman vücutta ihtiyacı olan yağ oranını alıyor. Çok tüketildiği zaman ters etki gösterir. Çok tüketildiği zaman vücutta kilo alma gibi sorunlar meydana geliyor. Ceviz, sedef ve egzama gibi hastalıklarda da faydalıdır. Çocukların zeka gelişiminde çok faydalıdır.

Genellikle kışın tüketilen cevizden Gaziantep kültürüne uygun olarak sonbaharda ceviz çıktığı zaman, 1 veya 2 bin adet alıp en az haftada 2 veya 3 gün tüketmemiz lazım. Olaya mantıken yaklaşırsak beynin şekli cevizin içini andırıyor. Dış kabuğu ise kafatasını andırıyor. Beyin insan vücudunun en önemli organıdır. Ceviz çok vitaminsel bir özelliğe sahiptir. Ceviz tansiyon hastalarına birebir iyi gelerek hastalığı büyük oranda düşürüyor” ifadelerini kullandı.

Check Also

Süt ve Kazein Proteini Gerçeği: Süt Gerçekten Faydalı Mı?

https://bifazlasi.com/yillarca-yanlis-ogretilen-bir-yanlis-sut-ve-kaizen-gercegi/ Süt ürünleri proteini Kazein ve sağlığınız arasındaki rahatsız edici ilişki