Cennete gitmek için Tanrı’ya inanmak zorunda değilsiniz!

21418056

Papa Francesco İtalyan La Repubblica gazetesinin kurucularından Eugenio Scalfari’ye yazdığı açık mektupta inançsızların vicdanlarını takip ettikleri sürece Tanrı tarafından affedileceklerini belirtti. 

Scalfari’nin sorularını yazılı olarak yanıtlayan Papa, “Eğer bana Hıristiyanların Tanrısı inançsızları ve kadere inanmayanları affedecek mi diye soruyorsanız size en temel olarak şunu söyleyebilirim: Eğer ona samimi ve tövbekar bir kalple giderseniz Tanrı’nın merhametinin sınırı yoktur. Bu, vicdanlarına itaat eden inançsızlar için de geçerli. Günah, inançlı olmasan dahi, yalnız vicdanını takip etmeyen insanlar için vardır” dedi.
Vatican muhabirlerinden Robert Mickens, Papa’nın açıklamalarının Katolik Kilisesi’nin köhne imajını değiştirmek istemesinin bir kanıtı olduğunu belirtti. Selefi Papa 16’ıncı Benedict’in sahip olduğu tutucu imajı Papa Francesco’nun yıkmak istediğini belirten Mickens, “Francesco halen muhafazakar ancak bu açıklamaları dünyayla kurmak istediği anlayışlı bir diyaloğun göstergesi” dedi.
Ekran Alıntısı
Yargıcınız, vicdanınızdır!. 

Check Also

Süt ve Kazein Proteini Gerçeği: Süt Gerçekten Faydalı Mı?

https://bifazlasi.com/yillarca-yanlis-ogretilen-bir-yanlis-sut-ve-kaizen-gercegi/ Süt ürünleri proteini Kazein ve sağlığınız arasındaki rahatsız edici ilişki